Министерството на външните работи на Русия призова САЩ да изтеглят ядрените

...
Министерството на външните работи на Русия призова САЩ да изтеглят ядрените
Коментари Харесай

Русия призова САЩ да изтеглят ядрените си оръжия от Европа

Министерството на външните работи на Русия  призова Съединени американски щати да изтеглят нуклеарните си оръжия от Европа , осведомят съветски медии.

" Русия върна всички нуклеарни оръжия на националната си територия. Вярваме, че същото трябваше да бъде направено от американската страна преди доста време ", съобщи Михаил Улянов, шеф на Дирекция " Неразпространение и надзор на въоръженията " към съветското външно министерство.

Той добави, че Съединени американски щати към момента имат към 200 авиационни бомби в Европа.

" И те възнамеряват да ги модернизират по подобен метод, че да станат, съгласно редица пенсионирани американски военнослужещи, " по-удобни за потребление " поради усъвършенстваната акуратност и понижената унищожителна мощ. Ако в действителност се има поради да се разположат спомагателни нуклеарни бойни глави в Европа , това единствено ще утежни ситуацията ", акцентира представителят на ведомството.

Позицията на Москва е в отговор на публикувана от американски медии информация, че Съединени американски щати възнамеряват да похарчат повече от 200 милиона $ за модернизиране на военната си инфраструктура в Източна Европа , Норвегия и Исландия.

Според информацията инвестициите са поради " съветската експанзия ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР